Skip to main content

Gusanijada Ostojićevo 2019

Nedelja 27.10.2019. godine za meštane Ostojićeva je bio dan u kom se slavila guska. Na trećoj po redu GUSANIJADI, bilo je prijavljeno preko 40 ekipa, od kojih su par ekipa bile čak iz Mađarske i Rumunije,što je istoj dalo i međunarodni karakter, kao i dosta ekipa iz cele Vojvodine. Uz pomoć “miholjskog leta”, i uz veliki trud i napor organizatora sve je proteklo perfektno.
Takmičilo se u kuvanju jela od gusaka (organizator je obezbedio 500 gusaka), kuvali su se gulaši, paprikaši, supe, peklo meso, čvarci itd… Pored specijaliteta od guščijeg mesa, takmičari su se prijavljivali za pravljenje kolača i torti na starinski način, ocenjivale su se rakije, pekmezi….
Održano je i takmičenje u brzom-ručnom krunjenju kukuruza, kao i takmičenje u hvatanju najveće guske, takmičari su odokativno trebali da procene koja je najveća guska, uhvate je i odnesu na merenje. Pobednik je onaj čija je guska najveća. I naravno današnja omladina je imala priliku da vidi kako izgleda čupanje gusaka.
Sve u svemu 27.10.2019. je bio jedan lepo proveden dan, dan gde je svako mogao da “počasti” nepca raznoraznim specijalitetima, i vrati u prošlost.
Nama je čast i zadovoljstvo bilo biti deo ovako lepe manifestacije i ne preostaje nam ništa drugo nego da organizatorima poželimo da GUSANIJADA potraje, s’ nadom da će nam izaći u susret i pozvati nas i na sledeću, da skromnim doprinosom pomognemo održavanju iste.

Đ.Poljak, Gebi doo

Kontaktirajte nas!

Popunite formu i naš tim će Vam se javiti u najskorijem roku.