Skip to main content

Ovčarski dani Sakule – 2019

Negujući tradiciju, po 23 put održani su Ovčarski dani u malom Banatskom mestu Sakulama. Kao i uvek sa početkom proleća, Sakule postaju najznačajnije stočarsko mesto u Srbiji, ali i šire. Dolaze nam prijatelji iz svih delova naše lepe zemlje, ali i gosti iz Rumunije, Bugarske, Mađarske, Bosne…

Kao i prethodnih godina, dočekali su nas predsednik Srba i naš veliki prijatelj Vojkan. Tradicionalna smotra ovaca bila je veoma zapažena, izložba Pulina bila je odlična, na bini su se smenjivala kulturno umetnička društva, trgovalo se poljoprivrednim mašinama… svega je bilo, ali se čekao najznačajni događaj: trka magaraca! Sama trka je bila podeljena u tri kategorije: deca, omladinci i veterani. Velika pažnja je bila od strane novinara, trke su bile neizvesne, životinje nepredvidljive, a jahači uporni da osvoje vredne nagrade. Kao i svake godine, naša kuća FSH GEBI bila je sponzor ovog važnog događaja.

Pobednici trka su Dušan Smiljanić, Jova Topić i Vujica Topić. I na kraju da se zahvalimo distributeru Unix plusu, našem prodavcu str Voinović, našim domaćinima Aci, Vujadinu, Nikoli i ostalima, na pomoći i podršci na ovom događaju.           

    NA NAJBOLJI NAČIN IZ SAKULA, od vašeg komercijaliste Vladimira

Kontaktirajte nas!

Popunite formu i naš tim će Vam se javiti u najskorijem roku.