
Saplement tov plus 3% - za Svinje u porastu i tovu
Vitaminsko - mineralni premiks za svinje u porastu i tovu
SIROVINSKI SASTAV:
Mineralna hraniva (monokalcijum fosfat, kalcijum
karbonat, natrijum hlorid), mikroelementi, vitamini, sintetičke aminokiseline (lizin, metionin,
treonin, triptofan), organski vezani selen, enzimi
za varenje, fitaza, antioksidant, aroma, nosač za
premiks.
HEMIJSKI SASTAV 1 kg PREMIKSA:
Proteini 12,00 %
Lizin 11,00 %
Kalcijum 19,50 %
Fosfor 3,00 %
Vitamini:
Vitamin A E-672 290.000 IJ
Vitamin D3 E-671 51.000 IJ
Vitamin E 2000 mg
Enzimi:
Fitaza +
Enzimi za varenje (celulaza, ksilanaza,
β-glukonaza, α-amilaza, proteaza). +
Zato što:
• sa GEBI sojinom pogačom ili sačmom i
sa Vašim žitaricama predstgavlja idealnu
kombinaciju
• stimuliše konzumaciju hrane kod svinja
• idealan nivo i odnos aminokiselina
• sadrži enzime za poboljšano varenje hrane
• sadrži fitazu, koja poboljšava iskorišćavanje
fosfora, kalcijuma i mikroelemenata
• obezbeđuje visok dnevni prirast i nisku
konverziju hrane
• snižava troškove proizvodnje
• povećava dobit
SAPLEMENT TOV PLUS 3% se koristi za spravljanje potunih smeša za ishranu svinja u porastu i tovu. U potpune smeše za svinje u porasti u tovu, od 25 do 70kg se stavlja u količini od 3% (3 kg premiksa se dobro izmeša sa 97 kg prekrupljenih žitarica, sojine ili suncokretove sačme i tako se dobija 100 kg kvalitetne smeše za ishranu svinja). U tabeli možete videti naše predloge sastavljanja potpunih smeša za ishranu svinja sa SAPLEMENT TOV PLUS -om.
- U smeše dodati 5 kg/t GEBICID-a, kao stimulator crevne mikroflore i za poboljšano varenje hrane - Energomix VITAMIN C je preporučljivo da se koristi u hrani ili vodi, u trajanju 3-5 dana posle pregrupisavanja iz više odgajivališta, prilikom vakcinacije ili tokom trajanja terapije infektivnih oboljenja
Predlog receptura za svinje u tovu |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
SIROVINA |
GEBI SOJINA POGAČA |
GEBI SOJINA POGAČA + SUNCOKRETOVA SAČMA |
||||||||
TOV I – 16,5% (25 – 70 kg) |
TOV I – 16,5% (25 – 70 kg) |
|||||||||
I |
II |
III |
IV |
V |
I |
II |
III |
IV |
V |
|
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
|
Kukuruz |
46 |
46,7 |
28,4 |
73,2 |
45,2 |
45,9 |
27,7 |
72,4 |
||
Ječam |
30 |
25 |
41,7 |
30 |
25 |
41 |
||||
Pšenica |
30 |
25 |
41 |
30 |
25 |
40,8 |
||||
Sojina pogača GEBI - 42% |
18 |
17,3 |
15,6 |
12,3 |
20,8 |
15,8 |
15,1 |
13,3 |
10,2 |
18,6 |
Suncokretova sačma 33% |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
|||||
Pšenično Stoč. Brašno |
3 |
3 |
3 |
2 |
3 |
3 |
3 |
3 |
2 |
3 |
SAPLEMENT PLUS TOV 3% |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
* Pri sumnji na mikotoksine u žitaricama koristiti dodatno MIKOSTOP PLUS 5 kg/t, ili MIKOSTOP 3 kg/t ili NEOZEL 5 kg/t.
Predlog receptura za svinje u tovu |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
SIROVINA |
GEBI SOJINA SAČMA 44% |
GEBI SOJINA SAČMA 44% + SUNCOKRETOVA SAČMA |
||||||||
TOV I – 16,5% (25 – 70 kg) |
TOV I – 16,5% (25 – 70 kg) |
|||||||||
I |
II |
III |
IV |
V |
I |
II |
III |
IV |
V |
|
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
|
Kukuruz |
47 |
47,6 |
29,3 |
74,3 |
46 |
46,7 |
28,4 |
73,4 |
||
Ječam |
30 |
25 |
42 |
30 |
25 |
41,4 |
||||
Pšenica |
30 |
25 |
41,5 |
30 |
25 |
41 |
||||
Sojina sačma GEBI – 44% |
17 |
16,4 |
14,7 |
11,5 |
19,7 |
15 |
14,3 |
12,6 |
9,6 |
17,6 |
Suncokretova sačma 33% |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
|||||
Pšenično Stoč. Brašno |
3 |
3 |
3 |
2 |
3 |
3 |
3 |
3 |
2 |
3 |
SAPLEMENT PLUS TOV 3% |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
* Pri sumnji na mikotoksine u žitaricama koristiti dodatno MIKOSTOP PLUS 5 kg/t, ili MIKOSTOP 3 kg/t ili NEOZEL 5 kg/t.
Predlog receptura za svinje u tovu |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
SIROVINA |
GEBI SOJINA POGAČA |
GEBI SOJINA POGAČA + SUNCOKRETOVA SAČMA |
||||||||
TOV II – 14,5% (preko 70 kg) |
TOV II – 14,5% (preko 70 kg) |
|||||||||
I |
II |
III |
IV |
V |
I |
II |
III |
IV |
V |
|
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
|
Kukuruz |
51,9 |
52,6 |
25,4 |
79 |
51,1 |
51,8 |
24,6 |
78,3 |
||
Ječam |
30 |
30 |
44,5 |
30 |
30 |
44 |
||||
Pšenica |
30 |
30 |
44,8 |
30 |
30 |
44,4 |
||||
Sojina pogača GEBI - 42% |
12,1 |
11,4 |
8,6 |
5,7 |
15 |
9,9 |
9,2 |
6,4 |
3,6 |
12,7 |
Suncokretova sačma 33% |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
|||||
Pšenično Stoč. Brašno |
3 |
3 |
3 |
2 |
3 |
3 |
3 |
3 |
2 |
3 |
SAPLEMENT PLUS TOV 3% |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
* Pri sumnji na mikotoksine u žitaricama koristiti dodatno MIKOSTOP PLUS 5 kg/t, ili MIKOSTOP 3 kg/t ili NEOZEL 5 kg/t.
Predlog receptura za svinje u tovu |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
SIROVINA |
GEBI SOJINA SAČMA 44% |
GEBI SOJINA SAČMA 44% + SUNCOKRETOVA SAČMA |
||||||||
TOV II – 14,5% (preko 70 kg) |
TOV II – 14,5% (preko 70 kg) |
|||||||||
I |
II |
III |
IV |
V |
I |
II |
III |
IV |
V |
|
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
% |
|
Kukuruz |
52,5 |
53,2 |
25,9 |
79,9 |
51,6 |
52,3 |
25 |
79 |
||
Ječam |
30 |
30 |
44,5 |
30 |
30 |
44,5 |
||||
Pšenica |
30 |
30 |
45,1 |
30 |
30 |
44,1 |
||||
Sojina sačma GEBI – 44% |
11,5 |
10,8 |
8,1 |
5,4 |
14,1 |
9,4 |
8,7 |
6 |
3,4 |
12 |
Suncokretova sačma 33% |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
|||||
Pšenično Stoč. Brašno |
3 |
3 |
3 |
2 |
3 |
3 |
3 |
3 |
2 |
3 |
SAPLEMENT PLUS TOV 3% |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
3 |
* Pri sumnji na mikotoksine u žitaricama koristiti dodatno MIKOSTOP PLUS 5 kg/t, ili MIKOSTOP 3 kg/t ili NEOZEL 5 kg/t.